Duurzaamheid

& inclusiviteit

Verantwoorde partners

Voor de productie van ons aanbod hebben wij bedrijven geselecteerd op basis van goede arbeidsomstandigheden en duurzame productie.

Duurzaamheid van product en verpakking

Onze producten zijn gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen.

Al het materiaal gebruikt voor het porselein (klei, kwartszand en veldspaat) zijn natuurlijke materialen die ruim voldoende beschikbaar zijn en waarvan het verkrijgen een minimale impact heeft op het milieu. Zelfs het productieproces van porselein is duurzaam, want alle grondstoffen kunnen gerecycled worden – inclusief het water dat gebruikt wordt.

De verpakking en het opvulmateriaal bestaan uit gerecycled karton. Onze feestelijke verpakkingen zijn van afbreekbaar bio-folie gemaakt.

CO2-reductie

Onze producten zijn van hoge kwaliteit en hebben daardoor een lange levensduur. Ons porselein bijvoorbeeld, is van hoog kwalitatief materiaal met een lange levensduur. Omdat er alleen onbewerkte natuurlijke materialen gebruikt worden die ruim beschikbaar zijn, is het een milieubewust product. Onze Quinten-Art mok is daarom voor ieder kantoor een goede vervanging voor plastic of papieren wegwerp bekertjes.

Sommige van onze producten worden in China gemaakt en worden naar Nederland getransporteerd. Om ook hier zo zoveel mogelijk rekening te houden met onze co2 afdruk worden onze producten zoveel mogelijk in bulk verscheept.

Voor onze toekomstige producten gaan wij op zoek naar lokale producenten om onze CO2 afdruk nog verder te reduceren.

Inclusiviteit

Met Quinten-Art willen wij bijdragen aan een inclusieve samenleving. Door de verkoop van onze producten delen wij de talenten van mensen met autisme. Ook gaat van elk verkocht product een deel van de opbrengst naar de ontwerper. Zo dragen wij bij aan het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van onze ontwerpers, en zijn zij een inspiratie voor andere mensen met én zonder autisme.

Samen komen we in beweging om de wereld een beetje mooier te maken

{

Hesselink Koffie wil graag van betekenis zijn voor de maatschappij. Bij het zien van de tekeningen van Quinten waren we meteen enthousiast. Wij wilden deze kunst op ons Meaningful Art servies, om zo van sociale waarde te kunnen zijn voor onze samenleving.

-Carli Hesselink

CEO van Hesselink Koffie